loopbaancoaching

Word je al een tijd niet blij meer van het werk dat je doet of van de werkomgeving? Ben je tot nu toe van de ene baan in de andere gerold? Zou je wel eens een bewuste loopbaankeuze willen maken? Sta je op een kruispunt en vind je het lastig om te kiezen? Wil je na een tijd uit het arbeidsproces geweest te zijn, terugkeren op de arbeidsmarkt, maar heb je geen idee hoe of wat? Of ben je tijdelijk uitgeschakeld geweest wegens ziekte of stressklachten?

 

loopbaanheroriëntatie en re-integratiebegeleiding

Bij een heroriëntatie van je loopbaan gaan we op biografische wijze kijken wat de bouwstenen voor jouw toekomst zijn en wat je daarmee kan en wil (wat je kan is niet altijd (helemaal) wat je wil). Ook onderzoeken en bepalen we jouw kwaliteiten, waarden en energiegevers en -slurpers. Ben je door ziekte of stressklachten/burnout een tijd uit het arbeidsproces geweest en ga je weer terugkeren? Dan gaan we onderzoeken wat er, mede, voor gezorgd heeft dat je uitgevallen bent en werken aan een goede basis waarop je beter terugkeert op de werkvloer. image-balans

 

coachtraject

Het traject begint met een oriënterend gesprek van ongeveer een uur, waaraan geen kosten zijn verbonden. Dit gesprek dient ter kennismaking, waarbij je kunt ervaren of er een ‘klik’ is en of jij je veilig voelt. Samen definiëren we jouw leervraag en bepalen we doelstellingen. Je krijgt ook een advies over het aantal sessies. De coachsessies duren gemiddeld vijf kwartier en vinden eens in de twee, drie of vier weken plaats in de praktijkruimte van Hultzer Coaching in Delft of Amsterdam. Tussentijds werk je aan huiswerkopdrachten.

Vaste onderdelen van het coachtraject zijn, indien gewenst en op maat:

  • MBTI persoonlijkheidstest (geeft inzicht in je natuurlijk gedragsvoorkeuren)(hoe laad je op, hoe neem je waar, hoe neem je beslissingen en wat is jouw algehele levenshouding?) en de invloed daarvan in samenwerking met collega’s/relaties)
  • Biografische kijk op je loopbaan (hoe is jouw loopbaan tot nu verlopen en wat heeft dit jou gekost, gebracht en geleerd)
  • CV-onderzoek (werkervaring onder de loep)
  • Kwaliteitenonderzoek en Kernkwadrant (kwaliteit – valkuil – allergie -uitdaging)
  • Vitaliteitsonderzoek (waar krijg ik energie van en waar loop ik op leeg?)
  • Waardenonderzoek en -bepaling (wat zijn mijn persoonlijke waarden?)
  • Behoeften-/verlangenverkenning (wat wil ik?)
  • Netwerkonderzoek en -gesprekken
  • Huiswerkopdrachten, veelal schrijfopdrachten
  • Evaluatie

 

collegiale coaching en intervisie

Ben je zelf coach en op zoek naar een specialisatie? Wil je coach worden, maar weet je niet hoe? Heb je behoefte aan collegiaal overleg? Wil je advies op casuïstiek uit je eigen praktijk of heb je behoefte aan inspiratie en marketingtips? Ook voor al deze vragen kun je terecht!