stiefmoedercafé

In augustus 2013 is stiefmoedercoach Jeanette Hultzer haar unieke initiatief voor stiefmoeders gestart: zij heeft het Stiefmoedercafé geopend in Delft. Vanwege de gebleken behoefte bij stiefmoeders lanceerde Jeanette in september 2015 ook een Stiefmoedercafé in Amsterdam. Onder het genot van een kopje koffie, thee, of glaasje wijn, kun je in het ‘café’ op een ongedwongen manier kennismaken met andere stiefmoeders en ervaringen uitwisselen. Bovendien is er een gast, die stiefouder is (geweest) en/of beroepsmatig iets te bieden heeft aan stiefmoeders, of er staat een thema centraal.
(Stief-)moeder Floor Gerritsma debuteerde onlangs met haar roman ‘De doe-het-zelf-retraite’, waarin hoofdpersoon Roos er een weekje alleen tussenuit gaat en zich even losweekt van al haar rollen… Hoe autobiografisch is deze roman? En wat kan Floor ons meegeven over de invulling van onze stiefmoederrol? Eerder schreef zij al columns over haar stiefmoederervaringen, die gebundeld uitgebracht zijn, onder de pseudoniem Danielle de Groene: ‘Dat is mijn moeder niet!’. En daarmee was ze ook al te gast. Momenteel is Floor haar stiefmoederrol aan het ontvlechten en ook daarover wil zij wat met ons delen in de juni-edities met thema: Zelfzorg.

wanneer?

Het Stiefmoedercafé opent eens per kwartaal, ’s avonds, per locatie, Delft en Amsterdam, haar deuren bij voldoende animo. Reeds geplande:

 

Stiefmoedercafé Delft met auteur Floor Gerritsma van ‘De doe-het-zelf-retraite’

Datum: 5 juni 2019

Tijd: 20:00 - 21:30

Locatie: Delft, Koetlaan 80

Stiefmoedercafé Amsterdam met auteur Floor Gerritsma van ‘De doe-het-zelf-retraite’

Datum: 12 juni 2019

Tijd: 20:00 - 21:30

Locatie: Amsterdam, Lokatie Laurier

 

voor jou?
Je hebt een relatie met een man (of vrouw) met kind(eren) uit een vorige relatie en hebt behoefte aan uitwisseling van jouw ervaringen, (h)erkenning, inspiratie en nieuwe inzichten.

 

waarom?

Over je gevoelens en ervaringen praten, blijkt in je naaste omgeving soms lastig en geeft zelden de gewenste reactie. Bij mede-stiefmoeders kun je makkelijker je ei kwijt en zul je begrip ervaren.

 

waar?

In de woon-en werkruimte van Jeanette Hultzer in Delft aan de Koetlaan 80, 2625 KT.

Lokatie Laurier, Laurierstraat 62 in Amsterdam.

 

hoe?

Voor € 17,50 (incl. BTW, koffie/thee/wijn en een hapje) bezoek je éénmalig het café. Reserveer en betaal vooraf door een mail te sturen naar Jeanette Hultzer. Restitutie is niet mogelijk.

 

Eerdere gasten waren:

Marike Smilde, auteur van ‘Stiefmanagement’; Pauline Schonewille, auteur van ‘Mijn man heeft een kind’; Marlijn Kooistra-Popelier, auteur van ‘Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin’; Yolan Witterholt, auteur van ‘Handboek voor de moderne stiefmoeder’; Carolien Jolles, auteur van ‘Stiefkinderen”; Daniëlle de Groene, auteur van ‘Dat is mijn moeder niet!’; Sandra Boer, auteur van ‘Stiefkind, het overkomt je’; Anja Pairoux, auteur van ‘Je wist waar je aan begon!?’; Gideon de Haan, auteur van ‘Het Stiefparadijs’; Suzan van der Goes, mindfulnesstrainer; Marije van den Bovenkamp, schrijfcoach; Ilja Dobbe, (familie-)opsteller; Bjoke Bergsma, notarieel jurist, en Len de Vries-Blom, familierecht-advocaat; Wampie van Arkel, familierecht-advocaat en mediator; Anjolein Schraven-Zwart, auteur van ‘De gids over een nieuw gezin met kids’; Tine Maenhout, auteur van ‘Jij, ik, hij, zij en al de kinderen. De wondere chaos van een samengesteld gezin’; Mariska Matakupan-Jansen, auteur van ‘Mijn eerste is niet zijn eerste. Het boek voor vrouwen die hun eerste kind krijgen met een man die al papa is’; Marga van Holsteijn, gezinstherapeut en opvoedopsteller.

Stiefmoeder nieuwsbrief